46 делегати от област Стара Загора ще участват в 50-ия Конгрес на БСП

61

46 са избраните социалисти от Старозагорско, които ще участват в 50-ия Конгрес на БСП, 14 от тях са от областния град. Делегатите бяха гласувани на 11 общински конференции в областта по време на отчетно-изборния цикъл. Сред избраните са председателите на общинските структури, депутатите от региона, общински съветници, активни и млади социалисти. Повече от половината ще участват за пръв път в конгресно заседание, съобщиха от Областния съвет на БСП.

Конгресът ще започне в 10 часа на 26 септември в НДК – София, с избора на ръководни и работни органи. Той ще бъде открит с политически доклад на председателя на БСП Корнелия Нинова, която ще представи и отчетите на НС и на ПГ „БСП за България“. Националният форум ще дискутира и приеме докладите на евродепутатите и на контролната комисия.

Очаква се в края на деня да започне обсъждането на предложенията за нови състави на националните партийни органи. „Изборът на членове на НС на БСП, председател и членове на Общопартийната контролна комисия е таен, съгласно Устава и ще се проведе по правила на Комисията за провеждане на избора“, обясни областният председател на БСП – Стара Загора, Румяна Динева. По думите й резултатите от вота ще станат ясни в неделния ден – 27 септември, когато ще продължи работата на Конгреса с разисквания, приемане на декларация, резолюция и съответните решения. Акцентът на форума ще е за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

(СН)