4 разновидности в храните предлага Общинската детска кухня в Стара Загора

123

Общинската детска кухня предлага разнообразно меню за децата в Стара Загора. Родителите имат възможност да избират от общо 4 разновидности – за по-малки и за по-големи деца. Две от тях са специално съобразени с малчуганите, които са алергични към млечни продукти и глутен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Около 800 са децата на възраст от 10 месеца до 3 години, които ползват услугата в момента, поясни Росица Найденова, директор на Кухнята. Ястията, които ежедневно се приготвят, са без консерванти, а трайността им извън хладилник е 5 часа от приготвянето. Родителите са длъжни сами да получават и транспортират до дома си храната, както и носят отговорност за нейното съхранение и час на консумация.

Месечната такса е в размер на 20.00 лева и е за 21 купона. Тя е определена в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора и се заплаща преди ползването й. Заявката за храна се прави ежедневно от абонатите и се получава в един от 13-те филиала в града.

Записването за Общинската детска кухня се извършва всеки работен ден от 10:30 до 12:30 часа на адрес: Стара Загора, ул. „Ген. Столетов“ No 1. За записването е необходимо заявление в свободен текст за ползване на услугата, копие от удостоверението за раждане на детето, бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и липса на алергии, предадени 15 броя бурканчета от 190 мл (от пюре) – с нови капачки от детски храни (за многократна употреба), и 5 броя буркани от 400 мл – без винт, с нови метални капачки.

(СН)