3 са новите случаи на COVID-19 в Старозагорско

106

3 са новите случаи на пациенти с положителни проби за коронавирус от Старозагорска област през последното денонощие, съобщи изп. директор на УМБАЛ „Киркович“ проф. Йовчо Йовчев. Двама от новозаразените – жена в пенсионна възраст от Стара Загора и мъж, също в пенсионна възраст от село Хан Аспарухово, са хоспитализирани в Университетската болница. По думите на проф. Йовчев състоянието им е задоволително, тоест имат клинични симптоми – температура, отпадналост и кашлица, но нямат проява на дихателна недостатъчност. Третият пациент, чиято положителна проба е установена в частната болница „Тракия“, е карантиниран в домашни условия.

До тази сутрин броят на хоспитализираните с коронавирус в УМБАЛ „Киркович“ са общо 21.

По данни на Националната информационна система от изследваните през последното денонощие 2054 проби в страната, 89 са с положителен резултат. Починалите са трима – мъж на 41 г. с пневмония, за когото няма информация за съпътстващи заболявания, жена на 65 г. с диабет и жена на 60 г. със сърдечно и неврологично заболяване.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 276 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. 12 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

Йовка ВЕЛИКОВА