25 беройци дариха кръв за добра кауза

474

25 беройци дариха кръв с благотворителна кауза да спасят човешки живот. Кампанията за кръводаряване бе осъществена от Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора и Национален фенклуб „Берое“.

Екипът на Кръвния център бе разположен във фенмагазина на беройския фенклуб зад Съда, като за по-малко от 4 часа на благородната инициатива се озоваха 25 души. Лице на кампанията „Кръвна група „Берое“ бе треньорският щаб на „Берое“, начело с наставника Александър Томаш, който заедно с треньора на вратарите Тодор Кючуков също дари кръв, при това за първи път в живота си. „С радост се включих в тази акция, защото този акт е изключително важен. Броят на кръводарителите в България е твърде малък, а животът на човек е по-ценен от всичко и подобни каузи са част от нашата социална мисия. Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят нуждата от подобна помощ и ще бъдат горди от направеното безвъзмездно добро. Всички ние трябва да се обединим в името на човешкото здраве и даваме личен пример всеки ден“, сподели Томаш.

Освен треньорите, в инициативата се включиха служители на клуба, фенове, както и журналистите Десислав Тенев, Живко Иванов и Светлана Димитрова. Всички участници получиха подкрепителни храни и напитки от Кръвния център, както и беройски подаръци. Координаторът между клуба и феновете Александър Мечев заяви, че недостигът на кръв за спасяването на човешки животи е отговорност на всички нас, които трябва да направим нещо в полза на страната си, още повече, че има хора, които правят това срещу заплащане. Той призова всеки здрав човек да дари кръв, защото това е полезно за здравето.

Организаторите изразиха задоволството си от успеха на инициативата и призоваха всеки, който има възможност, да дари кръв и в някои от следващите дни или удобно за себе си време. Това може да се случи в Районния център по трансфузионна хематология – Стара Загора, от понеделник до петък между 7:30 ч. и 14:30 ч.

Десислав ТЕНЕВ