2000 първокурсници прекрачиха прага на Тракийски университет – Стара Загора

190

Днес се състоя тържественото откриване на новата академична година в Тракийски университет – Стара Загора. Церемонията беше уважена от зам.-министъра на на земеделието, храните и горите доц. Крум Неделков, директора на БАБХ д-р Христо Вълчанов, кмета на Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кмета Иванка Сотирова, областния управител Иван Чолаков, директори на училища, студенти и гости.

„Тракийски университет е гордост за Стара Загора, развивайте го и дерзайте. България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват в живота и да теглят държавата напред“, заяви в приветствието си кметът и благодари на студентите за техния избор за обучение в старозагорската Алма матер.

През последните години в Тракийския университет бяха разкрити нови 15 специалности и 100% от държавната поръчка беше запълнена до 15 август т.г. Близо 2000 са първокурсниците, съобщи ректорът доц. Добри Ярков. По думите му понастоящем ТрУ е едно от най-иновативните и прогресиращи висши учебни заведения. Той не е само локален и национален, но и интернационален университет.

По традиция двама от първокурсниците – Ана-Мария Боянова и Андрей Казаков, получиха символичния Ключ на знанието.

(СН)