19-годишен преби вдовица заради 40 стотинки

106

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови Районният съд в Нова Загора спрямо 19-годишен бивш „възпитаник“ на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Роза“, който е обвиняем за нападение и побой над самотна жена от село Асеновец.

Навършилият преди два месеца пълнолетие Дамян В. проникнал в дома на 62-годишната Недялка Александрова малко след полунощ на 22 юни и започнал да я тормози за пари. След като разбрал, че вдовицата не е получавала скоро пенсията си, нападателят грабнал тояга и започнал да я налага по цялото тяло, за да му каже къде държи парите си „за гроб“. Междувременно разбудена от писъците, в двора пристигнала съседка, която се разкрещяла за помощ и биячът се измъкнал през счупения прозорец, като отнесъл със себе си връхна дреха на домакинята, в която имало две монети от по 20 стотинки.

Нападателят е бил задържан на следващото денонощие, докато се укривал при свои роднини в Нова Загора. Жители на Асеновец споделят, че още докато учел в Дома, Дамян „вършеел“ из домовете на самотните старци, дори по едно време го пратили в интернат, но след като навършил пълнолетие, му „изпуснали края“.

„Дано да го осъдят сериозно, за да разбере, че не може безнаказано да бие и краде. Благодаря на новозагорските полицаи, че реагираха незабавно и успяха да го хванат“, коментира кметицата Димитрина Стефанова.

Христо ХРИСТОВ