17-годишна чаровница от ВК „Казанлък“ протяга ръце към волейболната корона по красота

64

Броени дни остават за гласуване в престижния конкурс „Мис и Мистър BGolleyball.com 2018“. Крайният срок, който специализираният сайт е определил, е до 23:59 часа на 12 ноември (понеделник), а състезателката на ВК „Казанлък“ Анжела Симеонова твърдо се е устремила към титлата по красота. Чаровницата е на 17 години, висока 180 см и играе като краен нападател. Претендентките и претендентите вече свършиха своята работа, като проявиха фантазия – някои измисляйки стихчета, а други и представяйки себе си в специални видеа. Заключителната дума имат феновете, които имат още съвсем малко време да подкрепят своите фаворити… Състезателката от Града на розите – един от доказаните центрове на женския волейбол у нас, е уверено във финалния етап на надпреварата, където ще „кръстоса шпаги“ с Ивана Тренчева – посрещач на Marshall University, West Virginia, USA, „армейката“ Йоана Николова, също посрещач, 16-годишното либеро на „Славия“ Лорина Стойчева и диагонала на димитровградския „Раковски“ Симона Николова…

Иначе Анжела Симеонова е родом от Видин. Започва да се занимава сериозно с волейбол преди 5 години, а от три е част от тима на ВК „Казанлък“. Трите думи, които най-вярно я описват, са: „първична, позитивна и целеустремена“. Анжела със сигурност би се занимавала с друг спорт, ако не се беше насочила към волейбола. Тя смята, че конкурсът на BGvolleyball.com е интересен, защото се обръща внимание на състезателите и техните качества извън волейбола.

„Според мен едни от най-важните качества, които са нужни на една Мис, са да бъде интелигентна и чаровна. Моята дефиниция за красота поставя на първо място вътрешната красота. Има ли значение колко си красив, ако не знаеш какво е човечност?“, сподели волейболистката. Според нея истинската жена трябва да е изискана, с мъничко гордост, да уважава себе си и да има достатъчно достойнство, за да стои винаги зад думите си. Анжела бе откровена, че е по-скоро „за“ пластичната хирургия в умерени рамки, отколкото неин върл противник.

„Най-често прекарвам свободното си време, четейки книги или с близките си. Мисля си, че понякога една шопинг терапия действа разтоварващо, но чак да се превърне в мания – не е хубаво. Не обичам крайностите…“, заяви още претендентката за No 1 по красота и каза през смях, че обича зеленчуците, но повече… торта. Категорична е, че не спазва диети, просто ограничава вредните храни.

„Дали помага красотата на волейбола? Когато дойде дума за волейбол, няма никакво значение какъв е цветът на очите ти. Хората са дошли да гледат спорт, а не модно ревю. В тази връзка гледам да спазвам баланс между живота си в и извън залата, но професионалното ми изкривяване е толкова силно, че рядко можете да видите косата ми да не е прибрана. Все пак една жена трябва винаги да полага грижи за себе си. Определено не прекарвам много време пред огледалото. Гледам винаги да ходя естествена. В отражението си виждам един силен и борбен човек, готов да мине през всяко предизвикателство, за да стигне там, накъдето се е запътил“, заключи 17-годишната чаровница. Тя не скри, че е по-скоро емоционална, отколкото разсъдлива, като отново наблегна, че навсякъде търси хармонията и красотата.

В тази връзка припомняме, че в миналогодишното издание на конкурса, за огромна радост на приятелите на волейбола в Града на липите, новакът в женското волейболно първенство – „Берое“, бе на върха! „Зелено-белият“ тим излъчи както победителката в „Мис BGolleyball.com 2017“ – очарователната Eлица Баракова, така и нейната първа подгласничка в конкурса – 25-годишната Виолина Николова.

И ако в миналото издание ехтеше „зелено-белият“ възглас: „Няма мое, няма твое – най-красиви сме ние, от „Берое“, то сега старозагорци могат да подкрепят състезателката от съседния на Стара Загора град. Идеята е короната да остане в Старозагорска област, а и в бъдеще да не я напуска!

(СН)