17-годишен ученик се удави в язовир „Копринка“

1226
Леководолази от Казанлък пробваха да открият тялото на 17-годишния ученик, но се оказа, че видимостта е под 10 м и спасителната акция беше отложена

17-годишен тийнейджър, десетокласник на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм, се удави във водите на язовир „Копринка“ край Казанлък. Трагичният инцидент с Димитър е станал малко след 14:00 часа днес по време на къпане в чашата на огромния водоем, на около 500 м от стената с преливниците. Сигналът бил подаден на телефон 112 от останалите момчета, които заедно с жертвата скачали от високия бряг в ледената вода, където дълбочината надхвърля 15 м.

На мястото на инцидента са пристигнали леководолази от местния спортен клуб, начело с ръководителя Кольо Радуков, които са предприели обследване на района, но заради силната замътненост и липсата на добра видимост издирването е отложено за четвъртък. Районът е забранен за къпане, в близост има нарочни табели, които дават да се разбере, че е опасно влизането заради силните течения. Това е първи трагичен инцидент в язовир „Копринка“ от началото на годината.

Петър ХРИСТОВ