16-годишна получи главна роля в нов игрален филм

170
Заснемат първите кадри от новия филм "Цвете за откъсване" в двора на Старозагорската езикова гимназия "Ромен Ролан"

Непознатото във филмовите среди момиче е било избрано от автора на сценария – старозагорския бизнесмен Младен Стоянов

Наскоро навършилата 16 години ученичка от американския колеж „Аркус“ във Велико Търново Михаела Енчева е поканена за главната роля в новия български игрален филм „Цвете за откъсване“ на режисьора Георги Костов.

Напълно непознатото за филмовите среди момиче е било избрано от автора на сценария, старозагорския бизнесмен Младен Стоянов, който наскоро финансира първата си лента „Опърничавите“ с участието на актьорите Симеон Лютаков, Анастасия Левордашка и Станислав Яневски.

Партньори на търновската красавица ще бъдат Александър Димитров и Стан Яневски (познат от ролята на Виктор Крум в „Хари Потър“ и „Огненият бокал“). Действието се развива изцяло в България и носи известна криминална интрига, открехна в аванс вижданията си сценаристът, който е автор на 3 романа под псевдонима Драско Закеф.

Авторът на сценария Младен Стоянов и изпълнителката на главната роля, 16-годишната Михаела Енчева

Първите сцени от „Цвете за откъсване“ бяха заснети по време на абитуриентските балове, новите кадри ще бъдат от салона на Старозагорския куклен театър и затова се търсят мераклии за участие в масовките.

Идеята на новата лента е да бъдат показани първите стъпки в живота на навършила пълнолетие девойка, която запазва в тайна спечелен милион от лотарията. Внезапно забогатялото девойче постъпва на работа инкогнито във фирмата на бизнесмен, приятел на семейството й, започват свалките и разочарованията…

Романът „Цвете за откъсване“ предстои да излезе от печат до няколко седмици, автор на корицата е старозагорският художник Иван Костов, който получил само за една нощ ръкописа.

Христо ДИМИТРОВ