120 абсолвенти от Аграрния факултет на ТрУ се дипломираха в навечерието на Никулден

245
Отличничката Албена Бекярова получи дипломата си от декана на Аграрния факултет доц. д-р Димитър Панайотов

На официална церемония в залата на Културен център „Стара Загора“ на 5 декември бяха връчени дипломите на 120 абсолвенти от Аграрен факултет към Тракийски университет – Стара Загора. В събитието участие взеха ректорът на старозагорската Алма матер доц. Добри Ярков, зам.-ректорът проф. Гюрга Михайлова, деканът на Аграрния факултет доц. д-р Димитър Панайотов, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, зам.-областният управител Петя Чакърова, председателят на Общинския съвет Мария Динева, както и преподаватели, близки и приятели на абсолвентите. Средният успех при бакалавърската степен в петте специалности: „Зооинженерство“, „Агрономство“, „Екология и опазване на околната среда“, „Аграрно инженерство“ и „Рибовъдство и аквакултури“, е много добър 4.85. С близо единица по-висок е успехът при магистрите, завършващи специалностите „Аграрно инженерство“, „Зооинженерство“, „Агрономство“, „Екология и опазване на околната среда“ – отличен 5.68. 42-ма от двете степени са с отлични дипломи. С пълна шестица при бакалаврите е старозагорката Албена Бекярова от специалност „Екология и опазване на околната среда“, а трима магистри получиха награди за отличните си оценки.

„Аграрният факултет има своите дългогодишни традиции. Ние приемаме предизвикателствата на днешното време и сме вперили поглед в бъдещето, затова може да се гордеете с дипломите и знанията, които сте придобили“, заяви в приветствието си деканът на Аграрния факултет доц. д-р Димитър Панайотов. Той призова абсолвентите да не прекратяват връзката си с университета, града и България. „Останете и се развивайте в тази прекрасна държава. Нямам съмнение във Вашите знания, нямам съмнения, че ще бъдете успешни професионалисти и ще реализирате успешно наученото през годините“, призова новоизбраният ректор на Тракийския университет доц. Добри Ярков.

Имате повод да се гордеете, че точно в Тракийския университет сте получили своите знания, подчерта в приветствието си към абсолвентите министър Танева

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева използва събитието, за да благодари отново на всички преподаватели и специалисти в старозагорската Алма матер за неоценимата помощ, която те са оказали на аграрното ведомство за справяне с разпространението на Африканската чума по свинете през това лято. „Ето защо имате поводи да се гордеете, че точно в Тракийския университет сте получили своите най-ценни знания, че точно тук сте придобили умения, които неминуемо ще Ви помогнат да бъдете истински специалисти в сферата на селското стопанство. Точно от хора като Вас имат нужда българските производители, българските фермери, българските стопанства. От експерти, хора с енергия и знания като Вас се нуждаем и ние в МЗХГ. Разполагате с възможността сами да изберете как да продължи Вашият професионален път, а възможностите са много. Затова Ви призовавам да останете в България и да реализирате своя потенциал“, подчерта в словото си Танева.

С пожелания към абсолвентите се обърнаха още и зам.-областният управител Петя Чакърова, както и председателят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева. Церемонията завърши с полагане на клетвата на аграрния специалист и връчване на дипломите на всички 120 абсолвенти.

Живко ИВАНОВ