Щайгата мина под ножа, ще бъде извън терена 3 месеца

160

Футболистът на „Берое“ Радослав Апостолов претърпя операция на коляното в клиниката на доц. д-р Тони Георгиев. Спортният директор на „зелено-белите“ Валентин Грудев потвърди, че 23-годишният играч, чийто прякор е Щайгата, ще бъде извън терена за около 3 месеца, но уточни: „Добрата новина бе, че Апостолов не беше скъсал предни кръстни връзки на коляното, а странична. През седмицата бе опериран в столицата и хирургическата интервенция е минала много добре. Според лекаря периодът на възстановяване ще бъде около 90 дена…“

Апостолов се контузи при убедителната победа на „Берое“ с 6:0 срещу врачанския „Ботев“ в мача от четвъртия кръг на първенството. Той влезе през второто полувреме като резерва, но скоростно трябваше бъде заменен.

Щайгата минава за играч от „новата генерация“, за която наставникът на „Берое“ Димитър Димитров твърди: „Смятам, че идва едно нелошо поколение. Състезатели като Филип Кръстев, Антов и др. вярвам, че може да са основни футболисти в първия отбор. Идва поколение, което трябва да го съхраним и развием, защото бъдещето е пред тях. Те имат качества, но тук е въпросът дали ще могат да развият потенциала си. Зависи от характера им дали ще успеят, както и средата, в която работи. Моето пожелание е тези футболисти да излязат в чужбина и да работят в други условия. Тези, които остават тук, трябва да са максимално взискателни към себе си, защото ако искат да са сериозна роля във футбола, трябва да мислят за играта денонощно“.

Петър ПЕТРОВ