Шофьор без книжка причини тежка катастрофа край Казанлък

488
Катастрофата, при която тежко пострада 60-годишен казанлъчанин

Жител на Хасково, който никога не е имал свидетелство за правоуправление на МПС, навлезе в насрещното платно за движение по пътя Стара Загора – Казанлък със скорост 150 км/час и помете „Рено“.

Зверският удар е станал към 10:45 часа в събота пред изумените погледи на десетки транзитно-преминаващи в този момент по натоварения път за прохода „Шипка“. Сигналът на телефон 112 е бил подаден от журналистка от Радио Стара Загора, която пътувала към язовир „Копринка“, където се провежда 15-ият събор на русофилите.

Виновникът, 30-годишният хасковлия Мехмед Юсуф

При удара едното колело на реното, карано от 60-годишния Георги Фотев от Казанлък, се откъснало и излетяло на петдесетина метра, само по чудо не се блъснало в движещите се в тези секунди по асфалта коли.

Колата на казанлъчанина се обърнала по таван. Мъжът е изкаран с потрошени крайници и ребра и е отведен с опасност за живота в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Виновникът за катастрофата, 30-годишният Мехмед Юсуф, е бил задържан на местопроизшествието. Проверката с дрегер не е установила алкохол или дрога в кръвта му. Мъжът се оправдал с объркване и случайно навлизане в насрещното движение въпреки мантинелите, разделящи платната в този участък.

Христо ДИМИТРОВ