Шефът на УМБАЛ „Киркович“ в Стара Загора е категоричен: Няма заразен с коронавирус в Старозагорска област

1404
Проф. Йовчо Йовчев и лабораторията за изследване на пробите за коронавирус в УМБАЛ "Киркович"

„Това, което се публикува в онлайн пространството за доказан случай на пациент с коронавирус в област Стара Загора, граничи с престъпление. Информацията е невярна и не отговаря на истината! Надявам се органите на реда да предприемат необходимите действия“. Това съобщи пред медията проф. Йовчо Йовчев – изп. директор на Университетската болница в Стара Загора, на чиято територия функционира една от двете допълнително разкрити в страната лаборатории за коронавирус.

Днес в старозагорската лаборатория са били изследвани 17 проби, от които 16 са били отрицателни, а една е била положителна, но за пациент извън територията на Старозагорска област.

За резултатите от лабораторните изследвания днес проф. Йовчев е уведомил шефа на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски.

Медията ни припомня, че последният риск от зараза с коронавирус в Старозагорска област беше свързан с мъж от Ръжена, работил в Банско, който беше хоспитализиран миналата седмица в УМБАЛ „Киркович“, след като е вдигнал висока температура. За щастие и вторият направен тест за него бе отрицателен.

Към момента липсата на зараза в Стара Загора и областта се отдава на крутите мерки, авансово предприети от местните власти, които още на 3 март отнесоха неоснователни критики от политически формации и основно от президента Румен Радев, който днес отново се опита да извлече пиар от кризисната ситуация.

Йовка НИКОЛОВА