Шефове, треньорски щаб, футболисти и фенове на „Берое“ отново са в юмрук

67
"Берое" надигра "Ботев", но късметът под Аязмото не бе със "зелено-белите"...

„Благодарим ви за подкрепата!“, под този надслов ръководството, треньорският щаб и играчите на „Берое“ изразиха своята благодарност към всички свои фенове за подкрепата в загубения след „рулетката“ на дузпите мач от осминафиналите на турнира за Купата на България с пловдивския „Ботев“. В информацията се казва: „За пореден път нашата публика показа своята любов към отбора. За нас тя винаги е била най-важна и водеща за развитието на клуба. Точно заради тази публика искахме много победата, но… Всички от ПФК „Берое“ изразяваме своята подкрепа към капитана на тима Мартин Райнов, който се завърна след дълго отсъствие и изигра 120 минути на високо ниво, и Георги Ангелов, които пропуснаха 11-метровите си удари на двубоя с „Ботев“. Дузпите са част от играта и най-непредвидимият елемент в такива турнирни битки. Целият отбор в зелено-бяло желаеше победата през въпросните 120 минути и искаше да продължи напред още преди изпълненията на наказателни удари. Дадохме всичко от себе си, но футболът е игра, в която не винаги се получава и не винаги по-добрият отбор побеждава.

Ние знаем, че имаме силен отбор, който е сред водещите отбори в България. Ще го докажем в предстоящите двубои в първенството, където ще хвърлим всички сили, за да постигнем целта си…“ По-насетне се споменава, че сега беройци повече от всякога имат нужда от подкрепа по трибуните и вярват, че заедно с феновете ще извървят трудния път: „Публиката на „Берое“ винаги е била най-голямото богатство на клуба и никога не е предавала своите любимци! Надяваме се, че феновете в зелено ще докажат отново това още в понеделник, когато предстои следващата важна за всички нас битка!

Благодарим Ви още веднъж и Ви очакваме на Храма!“, завършва емоционалното обръщение.

В същото време капитанът на „Берое“ Мартин Райнов показа характер след отпадането от „жълто-черните“ и пое пълна отговорност: „Аз съм виновен за това отпадане, тъй като за пореден път изпускам важна дузпа. Благодаря на отбора за раздаването. Извинявам се на колегите и на всички „зелено-бели“ фенове! Мисля, че играхме по-добре от „Ботев“. Те са силен отбор, но имахме повече шансове и можехме да спечелим. Отиде мачът на дузпи, а там нещата стават с неясен край… Така се случи, че отпаднахме. Всички съжаляваме, но трябва да вдигнем главите!“.

„Това не ни е първият труден момент. И миналата година имахме няколко такива, но успяхме да ги преминем. Сега пак ще го направим и в понеделник ще спечелим!“, обеща националът.

Иначе всички футболни коментатори са единодушни, че ако във футбола имаше победа по точки, както в бокса, да речем, то под Аязмото тя щеше да бъде за „Берое“…

Георги ГЕРЕНОВ