Шампионките – безапелационни в Общинска зала „Иван Вазов“

66

Волейбол на високо ниво видя старозагорската публика, Петър Дочев иска много повече агресия от своите

Волейдамите на „Берое“ не успяха да надскочат реалността и пловдивският „Марица“ продължи хегемонията си в българския женски шампионат. „Жълто-сините“ не допуснаха загуба и в Стара Загора при гостуването в зала „Иван Вазов“, и взеха своето с чиста победа 3:0. Иначе двубоят продължи близо два часа и предложи много емоции, а на моменти – и равностойна игра.

ВК „Берое“ започна с титулярен състав: Патрисия Йончева (либеро), Ваня Върбанова, Нора Богданова, Тамара Роганович, Хелена Перич, Веселина Григорова – капитан. Старозагорки тръгнаха доста убедително и водеха в играта, оставяйки „Марица“ на 3-4 точки зад себе си до изравняването при 17:17. С поредица от грешки в посрещането и при изпълнение на сервис заралийки обаче отстъпиха първия гейм на шампионките от „Марица“ с 21:25. Двата тима играха равностойно и във втората част, която продължи 45 минути, като отново спорът „точка за точка“ вдигна градуса на напрежението по трибуните. В игра, за да подсили отбраната на „Берое“, влезе централната блокировачка Виолина Николова. Старши-треньорът Петър Дочев вкара край мрежата и опитната Гергана Петрова, която трябваше да оживи играта в нападение. Следваща смяна в „зелено-белия“ състав пък бе диагоналът Радостина Маринова. Въпреки равностойната игра и отпора в лицето на домакините „Марица“ успя да си извоюва солиден аванс, който запази до 19:25. Мощно тръгнаха маричанки и в решителния трети гейм, който спечелиха с 9:25, а с това и мача.

В следващия си двубой „Берое“ гостува на „Славия“ в София, а мачът е на 23 ноември, петък, от 16 часа.

„Готвихме се за здрава битка! Тя се получи в началото на двубоя, но „гардът ни“ страшно много падна в третия гейм. Когато натискаш отбора от другата страна на мрежата, но не си използваш предимството, то тим като „Марица“ не прощава…“, коментира старши-треньорът на беройки Петър Дочев. По-сетне наставникът на старозагорки посочи още няколко причини, които попречиха на тима му да стигне до успех: „Когато не си достатъчно концентриран и агресивен, няма как да търсиш нещо повече от прилична игра.

Колкото до предстоящия мач, то „Славия“ са сравнително нов отбор, но отиваме за битка, както ще е във всеки наш двубой…“

Петър ПЕТРОВ