Четири короновани дами „бабуваха“ на конкурса край брега на езерото „Загорка“

113
Старозагорската модистка Тони Тонева стана първата носителка на титлите "Мисис Централна България" и "Мисис Стара Загора", асистираха й при обявяването на решението Ива Гургуриева, втора подгласничка на "Мисис Европа 2017", и Цвети Разложка - "Лейди Свят 2009"

Собственичката на модна линия и специалист по реклама и маркетинг Тони Тонева (майка на момчетата Антон и Леонид на по 3.5 и година и 9 месеца) стана първата носителка на титлата „Мисис Централна България“ и сложи короната на „Мисис Стара Загора“ в конкуренция с още 7 омъжени дами от Града на липите, Сливен, Димитровград, Раднево и Гълъбово.

Осем млади съпруги и майки минаха през три кръга в конкурса под мотото „Красотата и личностните качества на българката да бъдат в полза на обществото“

Конкурсът се проведе сред стилната обстановка на Парк-хотел „Стара Загора“, на брега на езерото „Загорка“. Председател на журито бе Наталия Гуркова (Мис България 1998 г.), която заради траура си по убития в ЮАР съпруг Джордже Михалевич бе в черен тоалет и отказа снимките й от модното събитие да бъдат публикувани.

32-годишната победителка в конкурса, който е етапен за тазгодишната „Мисис България“ през октомври, е възпитаничка на Нов Български университет. Заедно с по-голямата си сестра Петя са поели семейната модна къща „Авин стил“ от създателката й Красимира Димитрова.

Признава, че е имала много покани за участия в различни конкурси, но за пръв път се престрашила да излезе на подиума под въздействие на кака си. За предизвикателството срещнала и пълната подкрепа от съпруга си Виктор, който не успял да присъства, защото някой трябвало да се грижи за палавите мъници у дома.

Водеща на конкурса, правата за която държи Меги Савова, беше топмоделката Цвети Разложка („Лейди Свят 2009“), а за доброто настроение на публиката помежду трите тура се погрижиха певиците Цвети Радойчева и Айва.

Сред претендентките имаше собственичка на козметичен салон (Моника Константинова от Средец); детска учителка (Деница Борисова от Сливен);, медицинска сестра (Нелина Христова от Стара Загора); студентка по счетоводство (Кейтрин Дамянова от Димитровград); професионална танцьорка (Ева Георгиева от Нова Загора); фризьорка (Мария Атанасова от Стара Загора) и кулинарка (Катя Василева от Чирпан), уточни организаторката на първия за Стара Загора конкурс от този ранг Яна Югова-Далакова, носителка на титлата „Мисис Вселена 2007“, която от няколко години успешно се справя с ръководството на бутиковата винарна „Бетър Халф“.

Жури, с председател все още носещата траурен тоалет Наталия Гуркова, бе разположено на маса край брега на езерото „Загорка“

За третия, финален тур Тони Тонева се появи в тоалет, зает й от Мисис България 2017 Ива Гургуриева, която стана втора подгласничка на „Мисис Европа“ в конкурс, проведен в руския град Новосибирск. Размяната на дрешката се наложило поради технически проблем, скъсан в последната минута цип и невъзможност да бъде поправен поради липса на време, разказаха запознати от „кухнята“.

Конкурсът „Мисис България“ е проведен за пръв път през далечната 1991-ва, когато короната отива при Петрана Беризо. След близо 10-годишна пауза короната получава Юлияна Дончева (2001 г.), а за юбилейната 20-годишнина носителки на титлата в различните категории станаха софиянката Яна Средкова и живеещата в Рим Галина Долапчиева.

Тази година финалът ще бъде на 25 октомври, според регламента до него ще стигнат 15 омъжени българки. Надпреварата е под мотото „Красотата и личностните качества на българката да бъдат в полза на обществото.“

Христо ХРИСТОВ