Четирима са кандидатите за омбудсман на община Стара Загора

259

Четирима са кандидатите за обществен посредник на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината. Документи за участие в конкурса са подали Анелия Димова, Анелия Калчева, Диана Искрева-Идиго и досегашният омбудсман Надежда Чакърова, чийто 4-годишен мандат вече изтече. Временната комисия към Общински съвет Стара Загора, избрана с Решение No 1194 от 29 юли 2021 г., на проведено заседание на 4 септември е разгледала постъпилите документи за участие в конкурса за заемане на длъжността и е допуснала до втори етап – интервю, всички кандидати.

Интервюто с допуснатите кандидати ще се проведе на 9 септември (четвъртък) от 9:00 часа в стая 216 на Община Стара Загора. Целта на интервюто е да се проверят и оценят познанията на кандидатите в правозащитната област и вижданията им за взаимоотношенията между гражданите и местната власт.

Всеки от членовете на Комисията ще оценява и класира кандидатите въз основа на общото им представяне, след което ще бъде изготвено мотивирано предложение до Общинския съвет, съдържащо имената на първите трима, показали най-добри резултати. На свое заседание Общинския съвет ще определи спечелилия конкурса за длъжността „Обществен посредник на територията на община Стара Загора“.

(СН)