Цяла организация от БСП – Стара Загора, напусна днес партията столетница

4240
Ръководството на младежката ОПО "Родина" от БСП - Стара Загора, по време на брифинга си днес

Пасивността на левицата по кризата НАТО – Русия преляла чашата, разкриха разочарованите социалисти

18 млади членове на БСП – Стара Загора, напускат партията заради системно несъгласие с политиката, която тя провежда. Разочарованите социалисти са от основната партийна организация „Родина“, създадена в края на 2014 г., чиято средна възраст е 34 години. На среща с журналисти днес те обявиха, че последната капка, преляла чашата на тяхното търпение, е пасивната позиция на БСП по отношение конфликта между Русия и НАТО. Това заяви председателят на ОПО „Родина“ в състава на БСП – Стара Загора, Станимир Петров. Той заедно със зам.-председателя Ивелин Иванов, секретаря на организацията Калоян Калчев и още 15 членове прекратяват своето членство в партията. Петров определи като бутафорен отминалия конгрес на БСП, на който активът подкрепи Корнелия Нинова, отхвърляйки подадената от самата нея оставка. „В решенията на този форум ние не откриваме нищо необичайно. Това се случва постоянно в левицата в изминалите години“, заяви Станимир Петров. Неговият колега Калоян Калчев допълни, че БСП вече не представлява обикновения трудов човек.

Още по-краен в оценката си за ситуацията в партията и нейното бъдеще бе зам.-председателят на ОПО „Родина“ Ивелин Иванов. „БСП вече умря. Деструктивните процеси са от дълги години, но настоящото ръководство ги засили. 4% бариера може да се окаже непреодолима задача пред тази партия в края на настоящото управление. БСП вече поема по пътя на разпада на СДС. Това вече не е нашата партия. Левите идеи вече не са стремеж за БСП. Целта е единствено властта“, разкритикува действията на ръководството на партията Ивелин Иванов.

Представителите на ОПО „Родина“, която предстои да бъде закрита след напускането от актива й, коментираха участието на левицата в настоящото коалиционно управление. Те изразиха недоумение от меката позиция на „червените“ по въпроса за нови тежки санкции срещу Русия. Според тях БСП се страхува да противоречи на американската позиция, за да не бъде извадена от правителството. Ръководството на ОПО „Родина“ бе категорично, че по никакъв начин социалистическата партия повече не е изразител на възгледите на русофилската общност в България. „Ние отказваме да легитимираме този подход на поведение на БСП. Няма как да участваме в подобна измама“, подчерта Станимир Петров. Той увери, че членовете на ОПО „Родина“ не прекратяват членството си в БСП, за да отидат в друга политическа сила.

Живко ИВАНОВ