Царица Роза посреща туристите на „Ваканция и СПА Експо“

134

И тази година на 37-ото издание на „Ваканция и СПА Експо“ в София, което стартира на 13 февруари и ще продължи до 15-и, Казанлък впечатлява с атрактивна визия, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Със стилен щанд, изграден с акцент върху двата основни символа на Розовата долина – маслодайната роза и тракийската култура, Община Казанлък направи на изложението своята категорична заявка да бъде един от основните фактори за развитието на културния туризъм в България.

За първа година участие взема и Художествена галерия – Казанлък, със своите съкровища – творби на именити автори.

Сред експонатите са знаковата за Иван Милев картина „Ахинора“, както и други негови творби, произведения на Ненко Балкански, Дечко Узунов, Васил Бараков, Чудомир, Иван Енчев-Видю, който е и основател на галерията, проф. Петко Клисуров.

Традиционно на международната туристическа борса участва и Исторически музей „Искра“. Нов акцент в представянето му са новите социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Хелвеция“ и „Грифони“, както и един нов обект на музея – Яхната, който се намира на входа на парк „Тюлбето“, под Тракийската гробница.

В тазгодишното издание на борсата участниците са над 360 от 20 държави. Посетителите на казанлъшкия щанд се посрещат от Царица Роза.

(СН)