Хиляди откриха петия „Beerфест“ в Стара Загора

407

За пета поредна година на 4 септември в Стара Загора стартира „Beerфест 2019“. В продължение на пет дни (до 8 септември включително) градът ще се потопи в емоциите на хубавата музика, бира, произведена от старозагорската пивоварна „Загорка“, и много добро настроение. Официалният старт бе даден от изпълнителния директор на „Загорка“ АД Петер Копиец и кмета на Стара Загора Живко Тодоров с чаша бира и наздравица. „С радост заставам пред толкова много хора тази вечер, за да открием официално заедно „Beerфестът“, определено най-успешния до сега“, заяви пред множеството старозагорският градоначалник.

Хиляди старозагорци и гости на града се включиха в откриването. Първи на сцената, разположена в парк „Загорка“, се качиха местните любимци от Over Ground Brass Band. След тях Владимир Ампов-Графа и Миро буквално взривиха атмосферата в парка.

На 5 септември вечерта музикално-биреният маратон ще изкуши феновете на рапа с Deep Zone Project, Спенс и „Ъпсурт“.

На празничния ден – 6 септември, програмата включва Rock Stage Стара Загора, „Ахат“, „Контрол“. В 17:30 часа Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“ ще представи пред гостите на „Beerфестът“ атрактивен спектакъл, представящ духа на прадедите ни.

Организаторите набелязват като кулминация на феста 7 септември и участието на рокендрол-легендата Джони Джоели – вокалист на Axel Rudi Pell и групата „Еридан“. В Столицата на бирата в събота ще се изявят още Sevi и Jenny Jo. В последния ден от фестивала – неделя, ще звучат любимците Dirty fingers, „Иво Руев Бенд“, „Обратен ефект“, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

За всички фенове на хубавата бира директорът на „Загорка“ АД увери, че има достатъчно количество от напитката. Организаторите на фестивала за поредна година приканиха участниците към отговорно консумиране на алкохолни напитки. Едно от посланията им гласи „Когато шофираш, никога не пий алкохол“. По този повод е и безплатната автобусна линия, която покрива почти цяла Стара Загора от 20:30 до 00:00 часа и дава възможност на посетителите да се приберат безпроблемно. За тези, които все пак са решили да дойдат с автомобилите си, има безплатен паркинг, който се намира на ул. „Радецки“. За тях е осигурена безалкохолна бира и радлери от портфолиото на старозагорската пивоварна. Еко инициативата „Бира за смет“ ще се погрижи за чистотата в парк „Загорка“. За целта са изградени пунктове за разделно събиране на отпадъци. Там се предават бутилки и кенчета, а в замяна се пие бира.

Живко ИВАНОВ