Хванаха осмокласници, задигнали камион и лека кола

197

Двама осмокласници от Стара Загора са били задържани за дръзки кражби на лек автомобил и камион, паркирани по улиците на Града на липите.

15-годишните момчета, които са съученици и съседи по жилища, са били закопчани след два последователни сигнали от собствениците на „Рено“ и товарно „Пежо“, които установили липсата на имуществото си съответно на 4 и 8 ноември.

Плячката на непълнолетните автоджамбази била намерена укрита в изоставен селски двор и край обрасла с ракитак рекичка в землището на Стара Загора. По предварителни данни тийнейджърите възнамерявали да разглобят колите и да ги продадат на части. Привеждането на автомобилите в движение станало чрез даване на късо, в купетата момчетата прониквали чрез използването на хитроумно изобретение, позволяващо отварянето на ключалката, без да се чупи страничното стъкло. Работи се и по версия, че кражбите са в резултат на поръчка от по-възрастен техен познат. По случая е образувано досъдебно производство. Извършителите не фигурират в списъците на непълнолетните крадци в региона.

Христо ХРИСТОВ