Хванат с дрога излезе на свобода след 200 дни в ареста

108

Спипан в хода на придобила публичен характер спецакция за противодействие на разпространението на дрога жител на ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора излезе на свобода след близо 200 дни престой в следствения арест.

Навръх Ивановден състав на Окръжен съд – Стара Загора, одобри споразумение между 49-годишния Ангел Юсеинов и наблюдаващия досъдебното производство прокурор, по силата на което мъжът се сдоби с първа присъда в размер на 2 години затвор при 3-годишен отлагателен срок. Към нея се прибавя и глоба от 7 642 лв., като за заплащането й ще се използва същата сума в левове и евро, иззети при обиска в жилището му на улица „Зюмбюля Талимова“. Парите били намерени скрити сред мръсното бельо в различни помещения, става ясно от протокола на съдебното заседание. Пак там са намерени 15.66 г метаамфетамин на стойност 391.50 лв., както и стотици празни полиетиленови пликчета с клик-система за закопчаване.

В споразумението е изрично записано, че при евентуално ефективно изпълнение на присъдата на Юсеинов ще му бъде приспаднато времето, прекарано в ареста от 15 юни 2018 г. до 7 януари 2019 г. включително. Водещият се официално като безработен мъж, за който има данни, че пътува непрекъснато от България до Германия под претекст, че търгува с дрехи – втора употреба, ще трябва да заплати и разходите, направени от Второ РУ „Полиция“ в размер на 532 лв. в хода на досъдебното производство.

Ангел Юсеинов беше задържан на 14 юни заедно с приятелката си, тогава от полицията официално съобщиха, че при обиските в дома им са били иззети 230 пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на метаамфетамин.

Петър ХРИСТОВ