Хванат с дрога за 2.5 бона банков експерт получи 20-месечна условна присъда

259

20 месеца лишаване от свобода с 3-годишен отлагателен срок получи жител на старозагорското село Сърнево, който се призна за виновен и поиска да подпише споразумение с наблюдаващия прокурор по повдигнатото му обвинение за незаконно притежание и търговия с дрога. Неосъжданият и непознат до сега на полицията Х.Х. е бил хванат с изсушен канабис с високо съдържание на дрога на стойност 2 544 лв.

Младият мъж се възползвал от служебните си ангажименти като мобилен банков експерт, за да намира клиенти за високорисковата си „стока“. Освен условната присъда му е наложена и глоба в размер на 2 500 лв., в полза на държавата са конфискувани и иззетите от него при ареста на 22 април т.г. 24 000 лв., за които Х.Х. не е успял да докаже, че са спестени от трудова дейност.

Споразумението е одобрено от състав на Окръжен съд – Стара Загора, на заседание от 21 септември.

Същия ден съдът е одобрил и споразумение по дело за продажба на 3.1 г марихуана, като обвиняемият В.П. се е отказал делото да се гледа по общия ред. Постановена е условна 12-месечна присъда и глоба от 2 500 лв. Осъденият ще трябва да заплати и направените в хода на досъдебното производство разходи в размер на 668 лв.

Христо ХРИСТОВ