Футболният „Берое“ стартира подготовка за новия сезон

71

Както е по програма, в средата на седмицата футболният „Берое“ направи своята първа тренировка за Сезон 2019/20 г. Заниманието се проведе на спортната база край Бирената фабрика „Загорка“ и участие в него взе група от 20 футболисти. От състава липсваха Иван Бандаловски, Карлос Охене и Яя Меледже, които получиха допълнителна почивка и ще се присъединят към отбора до началото на идната седмица. За сметка на това в тренировката се включиха юношите Радостин Георгиев, Георги Маджаров и Никола Маринов. Други двама младоци – Надим Ангелов и Валентин Иванов, тренират с втородивизионния „Ботев“ – Гълъбово.

Любопитно бе, че в тренировъчните упражнения участва и бившият играч на „зелено-белите“ Камен Хаджиев, който ще поддържа форма с бившите си съотборници в следващите дни. Бранителят на унгарския „Академия „Пушкаш“ беше повикан на лагер-сбор от новия национален селекционер Красимир Балъков. Сетне обаче беше освободен от групата, като видимо героят от САЩ ’94 сгреши в преценката си, защото отбраната на „трикольорите“ беше като дантела срещу Чехия и Косово, а физическата подготовка на бранителите беше като на… шахматисти.

Иначе ето и групата футболисти, които тренираха с „Берое“ в първото занимание: вратари: Душан Перниш, Иван Гошев, Радостин Георгиев; защитници: Милен Желев, Петко Цанков, Георги Ангелов, Ерол Алкан, Георги Маджаров, Александър Василев, Никита Баранов; полузащитници и нападатели: Юлиан Ненов, Александър Цветков, Никола Гавов, Педро Еуженио, Вандерсон, Рубен Бриджидо, Мартин Камбуров, Иван Минчев, Никола Маринов и Стоян Иванов.

Вчера и днес „зелено-белият“ отбор тренира на своята база под Аязмото. На 15 и 16 юни, събота и неделя, ще бъдат направени пълни медицински изследвания в „Царско село“. Веднага след това следва лагер в Банско, който ще започне на 17 юни и ще продължи до 29 юни. След завръщането си от планинския град тимът ще тренира в Стара Загора до началото на новото първенство, като в първия кръг гостува на „Ботев“ във Враца. Ясни са и контролните срещи, които отборът ще изиграе по време на подготовката. На 19 юни, сряда, „Берое“ ще премери сили с „Академия „Пандев“ – Струмица, Северна Македония, на 25 юни „зелено-белите“ ще се изправят срещу „Сабаил“ – Баку, Азербайджан, а на 28 юни тимът на Александър Томаш ще играе приятелска среща с „Македония – Гьорче Петров“ от Скопие, Северна Македония…

От ръководството на тима уточняват, че програмата не е окончателна и „Берое“ запазва правото си на промени.

(СН)