Футболните надежди на „Берое“ ще се докоснат до „Златната топка“ и нейния единствен български притежател

62

На 22 юли почетният гражданин на Стара Загора ще представи в Града на липите биографията си „Историята“

Академията на футболния „Берое“ получи официална покана да се включи в проявите, организирани във връзка с посещението на Христо Стоичков. След седмица, на 22 юли, легендата на родния футбол и почетен гражданин на Стара Загора ще пристигне в Града на липите, за да представи биографията си „Историята“. Увлекателното четиво е написано съвместно със спортния журналист Владимир Памуков и издадено от издателство „Софтпрес“. Заедно с това Модерния ляв ще покаже наградата „Златната топка“, спечелена от него през 1994 г. Преди да се срещне с жителите и гостите на Стара Загора, Стоичков ще отдели време на възпитаниците на „зелено-бялата“ школа.

Припомняме, че за талантите на „Берое“ това ще бъде втора подобна среща, защото те вече имаха възможност да получат автограф от легендарната осмица. Това се случи преди двубоя между сборните отбори „Дрийм тийм на „Барселона“ и „Приятелите на Стоичков“, който се състоя на стадион „Берое“ на 20 септември 2017 г., събирайки хиляди на стадиона под Аязмото…

Официалното представяне на биографията на Христо Стоичков в Стара Загора ще започне в 18:00 часа на реновирания площад пред Община Стара Загора. Освен младите футболни таланти на „Берое“ на форума са добре дошли всички фенове на Цар Футбол, жителите и гостите на Града на липите.

(СН)