Футболните дами U17 от „Локомотив“ триумфираха в Града на розите

1114

Страхотно представяне реализираха футболните дами на старозагорския „Локомотив“ на Фестивала по футбол! Надпреварата, в която взеха участие 8 отбора, се проведе в края на юни в Казанлък и беше за девойки под 17 години.

Сред сериозна конкуренция тимът на „Локомотив“ успя да излезе като победител в своята група. Първо „железничарките“ постигнаха победа над габровския „Янтра“ с 2:1. Сетне заралийки надделяха с 1:0 срещу столичния „ЛП Суперспорт“ и завърши наравно – 2:2, срещу благоевградския „Спортика“. Така състезателките от старозагорския комплекс „Колодрума“ набраха 7 точки и се класираха за финала, където ги очакваше най-силният участник в турнира – столичният НСА.

Финалният мач протече доста драматично, като момичетата на „Локомотив“ се отбраняваха изключително прецизно и сърцато. Те не допуснаха гол през редовното време, срещата приключи с нулев „хикс“ и победителят във Фестивала трябваше да се реши след изпълнение на дузпи. В рулетката на наказателните удари по-силен характер показа вратарката на „Локомотив“ Михаела Тихова, която успя да спаси 3 дузпи. Така купата бе спечелена с 4:3 точни попадения и победител за 2019 г. стана отборът на „Локомотив“!

Индивидуалните награди от турнира за девойки U17 в Града на розите също намериха най-подходящите си адресати. Призът „Най-добър вратар“ отиде при Майя Станева от „ЛП Суперспорт“; „Най-добър защитник“ – при Белослава Мишева от пловдивския „Пълдин“; „Най-добър нападател“ – при Яна Йорданова от НСА. Трофея за „Най-техничен състезател“ пък грабна Кристиана Караиванова от „Локомотив“.

Георги ГЕРЕНОВ