Форум за поклонническия туризъм и развитието му в Стара Загора ще се проведе утре

158

На 27 септември, Световен ден на туризма, в залата на хотел „Верея“ от 10:00 часа ще започне форум на тема „Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие“ в Стара Загора. Акцент ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора. Форумът е организиран от общинския съветник от „Група за истината за Стара Загора“ Янко Янков с подкрепата на Общината.

Встъпително експозе за възможностите за развитие на поклонническия туризъм в България ще представи доц. Павел Павлов от СУ „Климент Охридски“, Богословски факултет. След това ще изложи своята теза и проф. д.н. Евгений Сачев – преподавател в Тракийски университет – Стара Загора. За ролята на социалните медии и технологии при популяризирането на културния туризъм ще говори доц. д-р Георги Калагларски, ръководител на магистърски програми във ВСУ „Черноризец Храбър“ и Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Покана за участие в събитието имат десетки представители на науката, образованието, историята и духовенството, браншовите организации и на местната власт – ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Милена Желева, началникът на отдел „Туризъм и младежки дейности“ Маргарита Крумова, Старозагорският митрополит Киприан, отец Йордан Карагеоргиев, проф. д.н. Владя Борисова – директор на Център за иновации и интелектуална собственост, доц. Генчо Вълчев, проф. д.н. Румен Отузбиров, проф. д.н. Павел Димов и проф. д.н. Драгомир Петков от Тракийски университет, Петър Вълков от Съюз на екскурзоводите в България – София, Елисавета Зангилми – международен експерт с дългогодишна професионална практика в Бразилия, Асен Боянов – експерт в националния и международния туризъм от Свищов, д-р Пламен Цонев – историк и социолог, преподавател във Военен университет – Велико Търново, и други.

(СН)