Фестивалът на виното и културното наследство „Августиада“ ще се проведе от 25 до 27 септември

25

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство „Августиада“ тази година ще проведе деветото си издание от 25 до 27 септември на открито, на Античната улица в центъра на града, при спазване на противоепидемичните условия, съобщиха организаторите.

Първият фестивален ден – 25 септември, ще започне с конференция „Августиада `2020“ от 14 часа в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е свободен.

Същия ден от 19:00 часа в Държавна опера – Стара Загора, е изборът на Царица Августиада `2020, гласуването за която продължава във фейсбук страницата на феста. Входът за посетители също е свободен.

Изложението на вино и кулинарни продукти ще се проведе на открито на Античната улица в трите фестивални дни.

На 25 септември то ще бъде отворено за посетители от 14:00 до 22:00 часа, в Нощта на изкуствата; на 26 септември – от 10:00 до 19:00 часа, и на 27 септември – от 10:00 до 16:30 часа.

В 16:00 часа ще бъдат обявени наградените вина на „Августиада `2020“.

По време на изложението ще могат да се опитат различни кулинарни специалитети. Ще се презентират действащи занаяти, атракции от Регионален исторически музей, ще се представят книги и др. На сцената през трите дни ще има разнообразна музикална програма.

Входът е с билети от 5 лв. за един ден и 10 лв. за трите дни, които ще се продават на входа на изложението. Билети могат да се закупят предварително, препоръчително за групови посещения.

На 26 септември от 10:00 часа ще започне дефиле „Августиада“ от бул. „Цар Симеон Велики“, пресечката с ул. „Парчевич“. То ще се предвожда от Царица Августиада и подгласничките. В него ще дефилират участващите във фестивала винарни и други изложители, шеф-готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на ПГОХ „Райна Княгиня“, фолклорна група от читалище „Св. Климент Охридски“, Държавен куклен театър – Стара Загора, и общинският духов оркестър. Шествието ще се движи по бул. „Цар Симеон Велики“, бул. „Митрополит Методий Кусев“, ул. „Лубор Байер“, до вливането му в Античната улица, на чиято сцена от 10:30 часа ще е официалното откриване.

На 26 септември от 20:00 часа във фоайето на Държавна опера – Стара Загора, е предвидена Гала вечер „Августиада `2020“ със специално меню, музикална програма, вина от „Августиада“ и Балканския винен конкурс, куверт – 50 лв. Преди това, от 16:00 часа, меломаните могат да се насладят на операта „Кармен“ в залата на Държавна опера – Стара Загора. Цената на билета е 15 лв.

На 27 септември от 11:00 часа в зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе Майсторски клас. Стойността на куверта е 30 лв.

За комплексните посетители на събитията на „Августиада“ е оформен ВИП куверт на стойност 100 лв., включващ: пропуск за трите дни на изложението, участие в Майсторския клас, присъствие на Гала вечерта и на всички събития на фестивала.

Всички куверти трябва предварително да се закупят до 21 септември.

„Августиада“ е мястото, където фирмите могат да договорят вина директно от производител при атрактивни условия. Изложението е отлична възможност чрез предварително закупуване на входни билети за награждаване на работници и служители и за организиране на фирмен тийм-билдинг.

Заявки за участие, билети и куверти могат да бъдат направени на тел.: 042 636 033, 0888 718 677, и на имейл info@chambersz.com. Подробна информация за събитието е публикувана в сайта www.avgustiada.com.

Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, ул. „Георги С. Раковски“ 66.

Станете част от уникалния Фестивал „Августиада `2020“, призовават организаторите.

(СН)