Фен на „Берое“ от Португалия днес ще гледа любимия си отбор на стадиона в Стара Загора

138

Португалецът Рикардо Кабрита, който е израснал на улица „Стара Загора“ в град Барейро, се оказа запален фен на старозагорския футболен отбор „Берое“. Той е на специално посещение в Града на липите, с което сбъдва своята мечта да посети стадиона на любимия си отбор – „Берое“. Днес запалянкото ще може да се наслади на мача между „Берое“ и „Царско село“ от трибуните в Стара Загора.

Кабрита беше посрещнат от зам.-кмета Красимира Чахова. „Стара Загора е страхотен град. Вдъхновени от „Берое“, в Барейро ние създадохме футболен клуб с име ФК „Барейро Стара Загора“, сподели португалецът. Той е категоричен, че в Барейро „зелено-белите“ имат много фенове, които не пропускат мач на „Берое“ и се информират за резултатите, а също и гледат мачовете на отбора в глобалната мрежа, когато има излъчване.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо съвместно сътрудничество, както и културен, и спортен обмен.

Зам.-кметът подари на госта книгата „100 години футбол в Стара Загора“, издадена по повод 100-годишнината от създаването на футболен клуб „Берое“, както и специална реплика на плоча на първия олимпиец Аврелий Фронтон, живял по нашите земи. Гостът подари шалче на ФК „Барейро Стара Загора“ и фотоалбум, в който е поместена снимка на улица „Стара Загора“ в родния му град.

Стара Загора и Барейро са побратимени от 70-те години на миналия век, припомнят от пресцентъра на Общината.

(СН)