Училищни психолози от страната се събират в Стара Загора на национален форум

84

Третият национален форум „Дни на училищната психология“ ще се проведе в Стара Загора от 9 до 11 октомври. Той се организира с подкрепата на Община Стара Загора и Регионално управление на образованието Стара Загора

В продължение на три дни ще бъдат представени добри практики за обща и допълнителна подкрепа за личностното развитие на децата и учениците от психолози и педагогически съветници от страната, и интерактивна групова дейност по различни проекти. Ще бъдат споделени модели на диагностична и консултативна работа с деца, ученици и родители.

Във форума ще участват 70 лектори и специалисти от над 30 града в страната. Специални гости в пленарните сесии са проф. Даниела  Тасевска от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и проф. Галя  Кожухарова от ДИПКУ Стара Загора.

За втора поредна година ще бъде връчена награда за принос в училищната психология.

Официалното откриване е на 9 октомври от 13.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Във втория пленарен ден сесията на тема  „Приобщаващо образование“ ще се проведе в Средно училище „Железник“ от 9:00 часа. Пленарна сесия „Личностна подкрепа“ ще започне от 14:30 часа в ГПЧЕ „Ромен Ролан“.

Третият ден на форума е посветен на темата „Ученическо самоуправление“. В сесията, която ще се проведе в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, участие ще вземат младият омбудсман и Младежки общински съвет Стара Загора.

(СН)