Ученици, хвърляли камъни по полицаи, се разминаха с глоба

250

С по 100 лв. парична глоба се разминаха ученици от Стара Загора, които застанаха на подсъдимата скамейка за замерване на полицаи с камъни.

Инцидентът е станал вечерта на 25 септември в квартал „Три чучура-север“, само по случайност хвърлените по униформените служители на Второ РУ „Полиция“ пластмасови бутилки, пълни с камъни, не са довели до сериозни наранявания.

Извършителите (Калоян Иванов и Ивелин Голомехов) осъществили „обстрела“ от покрива на блок 63, като по този начин искали да си „отмъстят“ на собственика на гараж в района, който им направил забележка, че пушат пред входа.

Делото е било образувано по Указа за борба с дребното хулиганство, след като непълнолетните момчета са били предупредени писмено от полицейските служители.

Поради ниската степен на обществена опасност и чистото откъм криминални дейния минало на извършителите деянието не е било квалифицирано като престъпление по чл. 325 от НК. Наказанието е по УБДХ и е съобразено с член 12 от Закона за административните наказания.

Христо ХРИСТОВ