Ученици от клуб „Приятели на армията“ премериха сили в Казанлък

58

Шест отбора от пет казанлъшки гимназии премериха сили във военно-приложно състезание. То започна след приемане на строя на участниците от клуб „Приятели на армията“ от новия командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков. Всеки ученически отбор бе съставен от седем състезатели, а журито бе в състав главните сержанти на формированията от бригадата заедно с директора на казанлъшкия Военен клуб Бедрос Азинян. Участниците в състезанието демонстрираха придобитите си умения през годината по преодоляване на „Единна пътека с препятствия“, непълно разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников“ и оказване на първа медицинска долекарска помощ на пострадал. В крайното комплексно класиране призовото първо място зае отборът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, на второ и трето място се класираха отборите на Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“, на четвърто място с грамота за участие се сдобиха представителите на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм; на пето и шесто място съответно се класираха възпитаниците на Средно училище „Екзарх Антим I“ и Професионална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

Командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков награди отличилите се участници в съответните дисциплини, като в приветствието си отбеляза, че подобни инициативи създават физическа издръжливост, дисциплинираност и патриотизъм.

„Българската армията е и ваша и бих се гордял да приема всеки един от вас, който реши да се реализира в тази сфера!“, подчерта ген. Дешков.

Петър МАРЧЕВ