Утре срещата „Ботев“ – „Берое“, дава старт на Сезон 2019/2020

72

Борислав Михайлов, ръководството на БФС и премиерът Бойко Борисов пожелаха успех на всички клубове от Първа и Втора лига, както и на евробойците ни

 

Футболистите на „Берое“ продължават активно своята подготовка за старта на сезона. Както е известно, „зелено-белите“ откриват кампанията с гостуване във Враца на тамошния „Ботев“. Заралии гостуват в първата среща от програмата на Първа професионална лига, като мачът е утре от 18:45 часа.

Във вторник момчетата на Александър Томаш имаха един следобеден сеанс на своята база под Аязмото. Тренировката включваше предимно упражнения с топка и двустранна игра. В заниманието на пълни обороти не успяха да се включат единствено Георги Ангелов и Вандерсон Виана, които продължават със своето възстановяване. Те няма да бъдат готови за старта на шампионата.

В сряда отборът имаше още едно занимание, а в четвъртък играчите от Града на липите заминаха за Враца…

Междувременно президентът Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз пожелаха успех на всички клубове, участници в Първа и Втора лига през новия сезон, както и на представителите ни в европейските клубни турнири, стартиращи участието си на международната сцена.

От позицията си на регулаторен орган на футбола на всички нива у нас БФС изразява категоричната си готовност да осигури безпроблемното протичане на Сезон 2019/2020 и отправя приятелски апел към клубовете-участници за тяхното съдействие с цел новото първенство да е още по-вълнуващо и атрактивно.

„Бихме желали да подчертаем важността на призива на Българския футболен съюз за спазване на правилата на честната игра както на терена, така и извън него! Това послание е подкрепено и от министър-председателя на Р България Бойко Борисов, защото именно спазването на спортните морал и етика е от най-ключово значение за постигането на качествения продукт, който всички искаме да виждаме.

Българският футболен съюз отново се обръща и към най-важната страна във футболната игра – запалянковците – с напомняне, че хулиганството, агресията и ксенофобията нямат място в модерния футбол. Нека всички заедно направим така, че българските стадиони да бъдат арени на чисти и истински битки, решавани единствено на спортен принцип.

Още веднъж желаем късмет и позитивни емоции на всички участници в Сезон 2019/2020!“, се казва в нарочното обръщение на футболната ни централа.

(СН)