Утре започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Стара Загора

104

На 11 октомври (четвъртък) от 20:00 часа започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в детските и социални заведения, паркове, детски площадки и обществени сгради на територията на град Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината. Обработката на тревните площи в детските и социалните заведения ще се извърши на 13 октомври (събота) едновременно от три екипа.

В селата третирането на тревните площи ще започне по график от 15 октомври. Общо ще бъдат обработени 783 244 кв. м площ.

Със заповед на кмета на община Стара Загора са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата-изпълнител, графика за обработка и информация за препарата, с който ще се извършва обработката, ще бъдат изпратени за информация и контрол до РЗИ – Стара Загора. Създадена е организация за окосяване на площите, подлежащи на обработка от съответните Административни бюра, Звено „Озеленяване“ и директорите на детските и социалните заведения.

За обработката на детски площадки, зелени площи, кучешки градинки, улици и площади ще се използва препаратът „Сайръс 10 ЕВ“ – инсектицид и акарицид срещу кърлежи, комари, бълхи, мухи и хлебарки, с активно вещество циперметрин. Пръскането ще се извърши от фирма „Контрол-М“ ЕООД, Стара Загора, с управител Мариана Иванова.

Община Стара Загора си запазва правото за промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия, за което ще бъде подадена своевременно информация на сайта на Общината.

(СН)