Университетска ветеринарна болница създават в Стара Загора

50
След полагане на Хипократовата клетва младите ветеринарни медици по традиция хвърлиха високо в небето студентските шапки

Първата в България университетска ветеринарна болница с 24-часов режим на работа ще отвори врати в Стара Загора, тя ще бъде създадена на базата на съществуващите към момента три клиники (за дребни животни, за коне и продуктивни животни) към Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет. Там ще работят основно възпитаници на факултета, коментира деканът доц. д-р Тодор Стоянчев, който връчи дипломите на 84 абсолвенти от 92-рия випуск, сред които и 7 чужденци.

Отличникът на випуска д-р Марин Куртов получи наградата на ректора на ТрУ доц. д-р Добри Ярков

Притежателите на магистърски дипломи са преминали успешно през 78 семестриални и 2 държавни изпита, като средният успех от следването е „Добър 4.8“, а от държавните изпити „Добър 4.07“. В своето академично слово доц. д-р Стоянчев подчерта, че на дневен ред е вече въвеждането на телемедицината. По думите му всички дипломирали се започват веднага работа в различни области на стопанството. Сред подписалите вече договори е и първенецът на випуска д-р Марин Куртов, който започва работа в животновъдна ферма на територията на родния си град Гоце Делчев.

Част от абсолвентите дойдоха на тържеството с родените си по време на студентството деца

Сред дошлите да поздравят абсолвентите бяха ректорът на ТрУ доц. д-р Добри Ярков, зам.-министърът на земеделието и храните доц. Янко Иванов, областният управител Гергана Микова, проф. Паскал Желязков, изпълнителен директор на БАБХ, ръководители на институции, бизнесмени, преподаватели и близки.

Христо ДИМИТРОВ