УМБАЛ „Киркович“ разкри кабинет за безплатни ваксинации срещу COVID-19

419

В УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ ще се извършват безплатни ваксинации срещу COVID-19 съобразно фазите на Националния имунизационен план, съобщиха от здравното заведение. Разкритият за целта кабинет (Кабинет No 18) се намира в Диагностично-консултативния блок (на етажа на Спешно отделение). Той ще работи всеки вторник от 10:00 до 12:00 часа. Максималният брой пациенти, на които ще се поставят ваксини в посоченото време, е 30. В случай че броят им е достигнат, желаещите ще бъдат записани за следващите дни.

Разкриването на кабинета е направено във връзка със заповед на министъра на здравеопазването.

Квотата за 16 и 23 февруари е запълнена, уточниха от Университетската болница. В понеделник са се записали 74 души, предимно медицински и педагогически персонал, които попадат в първа и втора фаза от Националния имунизационен план.

Списъкът с желаещите да се имунизират хора ще се изпраща в РЗИ – Стара Загора. Инспекцията ще определи количеството ваксини и кога те ще бъдат поставени на хората, които имат право на това в имунизационния кабинет на УМБАЛ „Киркович“.

Желаещите да си поставят ваксина трябва да предоставят резултат от направен 48 часа преди ваксината антигенен тест или PCR тест, който е отрицателен, с подпис и печат от оторизирана лаборатория; да попълнят предварително формуляр за информирано съгласие и да предоставят телефонен номер и имейл адрес.

Записване за имунизация се извършва на телефон 042 698 502 всеки понеделник от 9:00 до 16:00 часа.

(СН)