Убийство от ревност потресе старозагорския квартал „Железник“

822

25-годишната Юлияна Симеонова загинала от удар с нож в сърцето пред очите на 8-месечната си дъщеричка. Задържан е извършителят, 65-годишният й съпруг

Старозагорец на 65 години е задържан за убийството на 25-годишната си съпруга, намерен е ножът, с който я пробол в сърцето. Мъжът е направил самопризнания, образувано е досъдебно производство, предстои да бъде поискана крайна мярка за неотклонение.

Трагедията се е разиграла около 16 часа на 7 януари, когато работещият като шофьор във фирма за хляб Митко Симеонов позвънил на свой приятел лекар, за да му съобщи, че се нуждае спешно от помощ, защото е тежко ранен.

Когато пристигналият на място д-р Хабиб пробвал да отвори вратата на апартамента, но тя се оказала здраво затисната.

С помощта на съсед успели да я открехнат и пред очите им се разкрила зловеща гледка: на пода лежало мъртвото тяло на 25-годишната Юлияна Симеонова, в съседната стая плачела 8-месечната й дъщеричка Християна, а в коридора с кървави ръце седял безмълвен убиецът. От гърдите на жертвата стърчала дръжката на кухненския нож, разказва позвънилият на телефон 112 съсед на улица „Младост“ 21 в старозагорския квартал „Железник“ Стойчо Канев.

Симеонов се познавал с много по-младата си съпруга от десетина години, когато тя пристигнала с пастрока и сестра си да живее в съседния вход на блока, споделят съседи. Тогава мъжът имал друго семейство – жена и две деца, с които се разделил, за да заживее с друга жена, която имала свое си дете.

Съвсем наскоро Юлияна се дипломирала като социален специалист в Медицинския факултет на Тракийския университет

С Юлияна сключили брак преди 3 – 4 години, родило им се момченце, но то починало едва на 9 месеца. Междувременно младата красавица завършила тукашната гимназия по облекло и хранене, записала да учи „Социални дейности“ в Тракийския университет. Малката Християна се появила на белия свят преди 8 месеца, майката била изключително щастлива, коментират съседите, които не крият изумлението си от случилото се. По думите им нищо не предполагало подобна развръзка – часове преди трагедията жената се прибрала с бебето си от контролен преглед при педиатър.

Мъжът не бил пияница, рядко повишавал тон, но не обичал да плаща редовно сметките за общите части във входа, разказват хората. Жилището на четвъртия етаж било под наем, собственичката му живеела в квартала и рядко се появявала. От фирмата, където работи Симеонов, съобщиха, че той започнал при тях като шофьор на бус за разкарване на стоката по магазините през м.г., нямал провинения, не знаели да има някакви криминални прояви.

Преглед в профила на Юлияна в социалните мрежи показва, че през декември м.г. тя афиширала, че е „обвързана“ с 28-годишния Ники Иванов.

Младият мъж побърза да постави на профила си траурен знак часове след като изтече информация от МВР за смъртта на жената.

Най-вероятно тази афиширана връзка между Юлияна и Ники е провокирала агресията в далеч по-възрастния Митко Симеонов, предполагат психолозите. Жертвата е била облечена с палто, убийството е извършено на входната врата на апартамента, ударът с нож е бил еднократен, острието е пронизало сърцето фатално, коментираха съдебни медици.

Кръстницата на малката Християна, която живее в съседна кооперация, отказа коментар за случилото се. Пристигналият на мястото на инцидента по молба на убиеца д-р Мохаб Хабиб не бе открит за подробности.

Предстои да бъде повдигнато обвинение на задържания за предумишлено убийство, осигурен му е служебен адвокат. Малката дъщеричка на Юлияна е настанена в социално жилище под закрилата на полицията.

Христо ХРИСТОВ