Убиец на пенсионер от с. Дъбово застава пред Темида, заклал го заради неприлично предложение

171
Жертвата и убиецът

25-годишен жител на мъглижкото село Дъбово ще застане пред Темида по обвинение в зверско убийство от нощта на 4 декември миналата година на 74-годишен свой съселянин и кражба на пари и мобилен телефон от дома му.

Сигналът за намерения мъртъв с прерязано гърло 74-годишен Илия Ханзъров е бил подаден ден на 5 декември около 18:30 часа в РУ „Полиция“ – Казанлък, от неговия 50-годишен син, който открил изстиналия и разкъсан от кучета и котки труп на прага на жилището му.

В хода на образуваното досъдебно разследване станало ясно, че от жилището липсват портфейлът на заклания мъж с намиращи се вътре двадесетина лева и мобилният му апарат. Според патоанатомите смъртта е настъпила следствие дълбока прорезно-прободна рана в шията, която най-вероятно е направена с парче от разбитото стъкло на прозореца. Часове по-късно е задържан съседът на Ханзъров, роденият през 1994 година Иван Кехайов, който живеел с майка си на около 150 м от местопроизшествието.

В хода на разпитите неосъжданият до сега Кехайов направил частични признания, като заявил, че убийството е станало при сборичкване между него и Ханзъров. Двамата се скарали заради отправено (по думите на младия мъж) неприлично предложение към майка му, за което Иван научил ден по-късно. Това раздразнило Кехайов и той отишъл да иска обяснение от съседа си. Последвало скарване между двамата и сбиване, при което се счупило едно от стъклата на прозорците. И в уплаха си Иван грабнал парче стъкло и го забил в шията на домакина, след което побързал да избяга.

Срещу младия мъж е повдигнато обвинение за убийство и кражба на лични вещи от дома на жертвата в условията на продължавано престъпление. От прокуратурата твърдят, че Кехайов на два пъти във времето от 25 ноември до 2 декември миналата година е проникнал в дома на Ханзъров и друга жена от Дъбово, като е задигнал вещи и пари на обща стойност 503 лв.

Христо ХРИСТОВ