Убиецът на 7-годишната Кристин ожали доживотната си присъда

127
Убиецът от село Сотиря при довеждането му в съдебната зала, за да чуе присъдата си

На самия финал на законния срок осъденият на доживотна присъда без право на замяна Мартин Трифонов от село Сотиря обжалва наказанието си, наложено му от петчленен състав на Сливенския окръжен съд. Очаква се през седмицата да бъде насрочена дата за разглеждането й от апелативните съдии в Бургас.

„Обжалвах по настояване на клиента си, знаете, че съм негов служебен защитник. Обади се от затвора и настоя да обжалваме, искал да види дали по-горният съд няма да бъде по-снизходителен. Нямам право да откажа, въпреки че не чух от Мартин никакви признания или нови доказателства. Това е, няма никаква мистерия, не съм особен оптимист, че нещо ще се промени във вида и размера на присъдата, постановена на 30 януари“, коментира сливенският адвокат Дойчин Дойчев по телефона в неделя.

21-годишният Трифонов бе осъден по три обвинения: за убийство, блудство и опит да изнасили 7-годишната Кристин от родното си село посред бял ден на 15 август м.г.

По тъжна ирония на съдбата жалбата на Трифонов е пусната по пощата в деня, когато се навършиха точно 6 месеца от престъплението, което доведе до законодателни промени, непозволяващи редукция на присъдите за убийци, поискали делото им да се гледа по съкратена процедура.

В понеделник от 17:00 часа на кръстовище „Розова градина“ в Сливен роднини и близки на убитото дете ще се съберат, за да представят гражданската си позиция и да настояват за потвърждаване на първоначалната присъда.

Христо ХРИСТОВ