Убиецът на 25-годишната Юлияна:Тя ме нападна с нож и ме рани

171
Обвиняемият за убийството на 25-годишната Юлияна, 65-годишният Митко Симеонов, бе доведен в залата окован в белезници и вериги

65-годишният Митко Симеонов разбрал за връзката на младата си съпруга с друг мъж от Фейсбук

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора, спрямо обвинения в убийство 65-годишен инженер Митко Илиев Симеонов.

В залата възрастният мъж, който на 7 януари уби с нож 25-годишната си съпруга Юлияна, заяви, че е действал в условията на самоотбрана.

„Не съм съгласен с прокурорската квалификация, първо тя ме нападна с нож и ме рани в ребрата“, едва чуто промълви докараният окован с белезници на китките на ръцете и краката мъж. Той настоя да бъде пуснат под домашен арест в жилището на дъщеря си от предходен брак Даниела, за да се грижел за 8-месечната Християна от брака му с убитата.

Съдът обаче прие изцяло доводите на прокуратурата и го остави за постоянно в ареста. Тепърва предстои да бъдат изготвени множество експертизи, включително съдебно-психиатрични, но нараняванията по тялото на мъжа били съвсем повърхностни и не било изключено той да се е самонаранил с цел изграждане на защитна теза.

От местопрестъплението, коридор в ползван под наем апартамент на улица „Младост“ No 23 в старозагорския квартал „Железник“, са били иззети два ножа – единият джобно ножче, а другият, който бил забит в гърдите на Юлияна – с 20-сантиметрово острие. Ножът е пробол смъртоносно сърцето на жената, той е преминал през палтото и роклята, с която е била облечена. Това говорело за особена агресивност и можело да се мисли в посока за убийство с особена жестокост, коментират психолозите.

Съдия Красимира Дончева припомни в залата, че 8-месечната Християна, за която Симеонов иска да се грижи, е била в съседната стая по време на убийството.

Трупът на жертвата продължава да бъде в моргата на катедра „Съдебна медицина“, защото все още никой не е представил документ за освобождаване и погребение, установи репортерската ни проверка.

Майката на Юлияна, 41-годишната Иринка Йорданова, е настанена в ямболската МБАЛ „Свети Пантелеймон“ след тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“, станала вечерта на 8 януари. Автомобилът БМВ, с който е пътувала майката към „Съдебна медицина“, 18-годишният й син Гюндоан и 21-годишният племенник, е изгорял, 6-месечен мъртъв плод са извадили при спешната операция хирурзите от утробата на ранената Иринка. Тепърва предстои да й бъде направена и операция заради счупени шийни прешлени. Състоянието е тежко, но стабилно, на този етап тя не е в състояние да се погрижи за погребението на дъщеря си, категорични са ямболските лекари.

Тялото на Юлияна не може да бъде освободено от пастрока Ереджеб, който живее в Долно ново село, община Братя Даскалови, братът Гюндоан е непълнолетен, а сестра й Силвира е извън страната.

Междувременно стана ясно, че дъщеричката Християна е настанена временно в приемно семейство от град Гълъбово, след като синът и дъщерята на Митко Симеонов от предходен брак отказали да поемат грижите за 8-месечното дете.

Неофициално се коментира, че яростта на възрастния съпруг се отключила, след като прочел в профила на Юлияна в социалните мрежи признанието й за любов към 28-годишния Николай Иванов от Попово. Постът е от 31 декември в отговор на негово пожелание за успешна Нова година, младата жена е написала, че е два пъти по-влюбена от него.

Убийството е станало най-вероятно спонтанно след скандал за взаимоотношенията й, коментират разследващите, те не изключват Симеонов преди това да я е заплашвал с отнемане на дъщеричката. Запознати напомнят, че преди около година семейната двойка погребала първата си рожба, деветмесечно момченце, и трагедията до голяма степен влошила взаимоотношенията им. Християна се родила, след като Юлияна се дипломирала като бакалавър в специалността „Социални грижи“ при Медицинския факултет на Тракийския университет. При случайни срещи с колеги-състуденти тя представяла съпруга си като… татко, припомнят университетски преподаватели.

Междувременно фейсбук-приятелят на убитата Николай Иванов премахна от профила си уточнението за обвързаност с нея и на няколко пъти променя постовете си за нейната гибел.

Пак в социалните мрежи се появи мъж от Кърджали, който се обяви за неин брат и дори пусна съобщение за погребението й в Долно ново село, но към 16:30 часа в четвъртък стана ясно, че то ще бъде на 11 януари в гробищния парк на село Драчево, община Средец, където напоследък живеела майката Иринка. С организацията се ангажирала нейна сестра.

Христо ХРИСТОВ