Търсят се 123 учители в Старозагорско

680

123 незаети преподавателски и лекторски места са обявени на сайта на Регионалното управление по образование в Стара Загора, на практика се търсят специалисти във всички възможни области: от изобразително изкуство, през математика, езикова подготовка и музика та чак до… животновъдство.

Проблем с кадрите, и то по математика, има както в специализираната казанлъшка гимназия „Акад. Н. Обрешков“, така и в базираното в ромския квартал „Кармен“ ОУ „Антон Страшимиров“.

Учители по английски и немски пък търси елитната гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора, за специалист по информационни технологии се молят от Частното основно училище „Елин Пелин“ в Града на липите. Без специалисти за лекции по растениевъдство и животновъдство са останали в Чирпан, където има професионална гимназия по селско стопанство. В старозагорската Търговска гимназия търсят лектори по право, музика и изобразително изкуство. Сходни са проблемите и на Спортното училище, там обаче дирят и преподавател по биология и здравно образование. Шест са свободните места в град Шипка, пет са в Николаево. Без преподаватели по рисуване, история, физическо и пеене е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, на двама математици се надяват в ПМГ „Гео Милев“ в Града на липите. Шест са вакантните места в казанлъшкото ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, където освен преподаватели търсят и чистачка. От педагогическите кандидати се иска да имат бакалавърска диплома и, разбира се, компютърни умения, комуникативност, умения за работа в екип, познаване на нормативната уредба, свързана с образованието, дисциплинираност.

Христо ДИМИТРОВ