Турски гражданин, намушкал 4-ма в село Загоре, отърва решетките

99

Турски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България, изправен на съд в Стара Загора по обвинение в нараняване на четирима души по време на празненство по повод раждане на бебе, се размина с ефективен престой в затвора, като сключи споразумение с наблюдаващия прокурор. Кървавият инцидент, който само по случайност се е разминал без смърт на някой от пострадалите, е станал късно вечерта на 9 септември 2017 година в пригодено за масови празненства помещение в центъра на старозагорското село Загоре.

След сигнал на телефон 112 за кървава свада униформените заварили работещия като консултант по отглеждане на ориза Йолез Мустафа, който успял за броени минути да изпонаръга четирима местни жители, които пробвали да спасят от убийство 47-годишен мъж. От ръцете му полицаите отнели нож с 18-сантиметрово острие, върху който имало надпис „USA GERBER 13-28“, какъвто по принцип използват американските „тюлени“.

С прободни рани в корема и с опасност за живота му в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, бе настанен 31-годишният Петко Митков, с година по-младият от него Светослав Колев и 28-годишният Иван Стоянов. Четвъртата жертва се отървала с леко порезно нараняване и разбито лице, припомнят свидетели на търкала. По спомените им сбиването избухнало заради претенции на Мустафа относно музикалните изпълнения. Мъжът бил с избухлив нрав, наскоро се бил задомил, но рядко общувал със съседите на дома, който закупил. На тържеството бил поканен от Красимира и Стефан по повод раждането на първото им детенце.

По силата на одобреното от съда споразумение турският гражданин е осъден на 30 месеца престой зад решетките, но изпълнението на наказанието е отложено за 4 години и половина. Йолез Мустафа ще трябва да заплати 3 528 лв. за направените разноски по досъдебното производство.

Петър ХРИСТОВ