Три старозагорски ученички от Търговската гимназия получиха наградата „Румен Камбуров“

33

Навръх професионалния празник на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора за седма поредна година беше връчена наградата „Румен Камбуров“.

Както вече медията ни съобщи, отличието се присъжда на ученици за постижения през годината в областта на географията и икономиката. Наградата е учредена през 2013 г. след внезапната кончина на любимия на поколения ученици учител по география и икономика Румен Камбуров. Идеята е на неговите възпитаници Георги Георгиев и Димитър Желев, които вече са преподаватели в Софийския университет. Техни съмишленици стават общинският съветник Диян Димитров, член на Съвета на директорите в ТЕЦ „Марица изток 2“, и журналистът Желязко Динев.

Наградният фонд от 600 лв. бе поделен между три девойки – Вяра Ценкова Цонева – 12 „а“ клас, за спечелени призови места от участия в олимпиади и национални състезания по счетоводство; Радина Николова Петрова – 12 „б“ клас, за обществената й работа като председател на Младежкия общински съвет Стара Загора и за организиране, и провеждане на благотворителни инициативи и Йоана Светославова Стефанова – 11 „в“ клас, за спечелена Първа специална награда на Холдинг „Стара планина“ на проведения ХV Национален конкурс „Млад икономист“ за 2019 г. под надслов „Гласът на младите за силна икономика“.

Директорката Снежана Танева връчи грамоти на изявили се ученици. Празникът премина с множество презентации, спортни състезания, викторина по счетоводство, ролеви игри и изложение на учебно-тренировъчните фирми. Всички се насладиха на музикалните изпълнения на вокалната и рок групата при Търговска гимназия, както и на танците на мажоретния състав, и на клуба по народни танци. Учениците от театрално ателие представиха спектакъл по мотиви от разказ на Чудомир.

(СН)