Три коли горяха в Казанлък, палежът е заради спор със служител на репатратор

107

Три леки автомобила, паркирани пред жилищна кооперация недалеко от центъра на Казанлък, пламнаха като факли в полунощ на 9 октомври. Сигналът за пожар на улица „Тунджа“ в Града на розите е бил подаден на телефон 112 към 23:26 часа. При пристигане на място униформените установили, че огънят е тръгнал от „Ауди А6“, собственост на 28-годишен местен жител, който работи за фирма, репатрираща неправилно спрени коли.

Пламъците са обхванали последователно намиращите се в съседство „Субару“, на 20-годишен водач, и „Тойота Рав 4“, притежание на 41-годишен мъж. Най-силно е пострадало аудито, а останалите две коли са с частично обгорени купета. Няма данни за свързаност на собствениците. По случая е образувано досъдебно производство по член 330, ал. 1 от НК за умишлен палеж, който предвижда затвор от 1 до 8 години за извършителя. Работи се по различни версии, но със сигурност огънят е тръгнал от аудито, коментира началникът на РУ „Полиция“ Стойчо Крачолов.

Според разследващите палежът е поръчан от участници в конфликтна ситуация с 28-годишния собственик на лекия автомобил преди няколко дни.

Христо ХРИСТОВ