Три вълнуващи дни очакват старозагорци с Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“

151

От 23 до 25 септември жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се потопят в емоциите на юбилейното 10-о издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“.

Той ще започне в 18:00 часа на 23 септември с дефиле, предвождано от кандидатките за Царицата на „Августиада“ с участието на винарни и изложители на кулинарни продукти, шеф готвачи от ресторантите на Стара Загора, възпитаници на ПГОХ „Райна Княгиня“, фолклорна група от Народно читалище „Св. Климент Охридски“, Държавен куклен театър – Стара Загора, Общинският духов оркестър и др. Шествието ще премине по бул. „Цар Симеон Велики“, бул. „М. Методий Кусев“, ул. „Лубор Байер“, до Регионалния исторически музей, където от 18:30 часа ще е официалното откриване, съчетано с Нощта на изкуствата.

В първия фестивален ден от 20:30 часа в Държавна опера – Стара Загора, ще бъде избрана и коронясана тазгодишната Царица Августиада.

Мястото, където ще бъде разположен традиционният за града фестивал, е Античен форум „Августа Траяна“. По време на събитието ще бъдат представени най-добрите винарски изби у нас, а посетителите ще могат да дегустират над 250 вида. В трите фестивални дни ще има изложение и на кулинарни продукти, както и на действащи занаяти.

Фестивалът ще предложи и богата културна програма с участието на Държавна опера – Стара Загора, джаз формации и още много музикални изненади.

Организатори са Търговско-промишлена палата – Стара Загора, и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора.

„Августиада“ е и мястото, където фирмите могат да договорят вина директно от производител при атрактивни условия.

(СН)