Трима са новите заразени с коронавирус в Старозагорско

209

Нови три случаи на заразени с коронавирус са установени днес в Старозагорска област, съобщи изп. директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев. Двама от тях са съпругата и синът на хоспитализирания вчера в Университетската болница 54-годишен старозагорец. Третият пациент с положителна проба е млада жена от Казанлък. По данни на Националния оперативен щаб общият брой на заразените с COVID-19 от Старозагорска област до тази вечер е 14.

Общо за страната до момента са потвърдени 577 случая на COVID-19. Новите заразени са 12, като най-големият брой – 7, са в София.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус при лица – медицински служители, е 31 души. Починалите, при които е установен COVID-19, са 23. Днес в УМБАЛ „Света Анна“, София, е починал 36-годишен мъж с положителна проба.

Пациентът е бил хоспитализиран на 30 март в инфекциозно отделение заради белодробни проблеми. Заради влошаване на състоянието е приведен в реанимация, където впоследствие е поставен на апаратна вентилация. Той е бил с фиброза на белия дроб и трахеостома, получена в резултат на пътно-транспортно произшествие преди години. Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалия.

Йовка НИКОЛОВА