Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Стара Загора

120
Съдебна палата - Стара Загора

На 2 юли в Районна прокуратура – Стара Загора, положиха клетва и встъпиха в изпълнение на служебните си задължения младши прокурор Ивелина Косева, младши прокурор Мирела Василева и младши прокурор Лъчезар Иванов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Прокурор Косева е завършила специалност „Право“ в Бургаски свободен университет през 2012 г. Работила като разследващ полицай в РУ на МВР – Поморие, и Второ РУ на МВР – Бургас.

Прокурор Василева е завършила „Право“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2014 г. Работила е като разследващ полицай в сектор „Разследване на криминални престъпления“ при СДВР и в сектор „Разследване“ при ОД на МВР – Стара Загора.

Прокурор Иванов е завършил специалност „Право“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2015 г. Работил е като разследващ полицай в сектор „Разследване“ при 08 РУ – СДВР и в сектор „Разследване“ при ОД на МВР – Стара Загора.

И тримата са спечелили конкурс за младши прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, обявен с Решение на Висшия съдебен съвет, след което са преминали задължителното обучение в Националния институт на правосъдието.

Магистратите и служителите от Районната прокуратура в Стара Загора им пожелаха успешна и пълноценна професионална реализация.

(СН)