„Трикольорките“ U16 сразиха в две контроли баскетболистките на Румъния

64

Националният отбор на България за момичета до 16 години победи Румъния в две контроли, играни в Общинска спортна зала „Стара Загора“. В първия мач „трикольорките“ спечелиха с минималното 48:45, след като водиха в резултата през целия двубой.

Тимът, воден от Таня Гатева и Лилия Георгиева, започна много силно и в първите 10 минути дръпна с 9 точки. Гостенките бяха по-равностойни през втората част, но през третия период българките отново наложиха по-високо темпо и поведоха с 14 пункта. Румънките обаче не се отказаха и направиха серия 13:2 в началото на последната четвърт, за да се доближат на 3 точки от домакините. Последва накъсана игра и двата отбора си вкараха само по 3 пункта в последните пет минути и така българките се наложиха над съперника.

В подготовката си в Града на липите девойките на България U16 години победиха баскетболистките на северната ни съседка за втори път. В поредната приятелска среща тимът на Таня Гатева и Лилия Георгиева надви своя съперник с 69:54.

Националките ни започнаха много силно мача и направиха серия от 9:0 в първите пет минути от срещата. До края на полувремето те съумяха да запазят и дори да увеличат малко аванса си.

Второто полувреме започна като първото – със силни изяви на българските момичета, които увеличиха преднината си до 21 пункта и до края не оставиха съмнение кой е по-силният отбор на терена.

(СН)