Тридесетина старозагорци се включиха в тържествения ритуал за Деня на Независимостта

496
Участниците в ритуала

Тържественият ритуал пред паметника на загиналите във войните старозагорци в парк „Александър Стамболийски“ за 111-годишнината от обявяването на Независимостта събра малцина граждани и нито едно училище, за чиито възпитаници и преподаватели историческият за България ден вероятно е продължение на ваканцията.

В словото си зам.-началник щабът на Втора механизирана бригада подполковник Диян Димов проследи историческите факти, обусловили акта за обявяване независимостта на страната ни преди 111 години и подчерта: „Няма по-добър учител на един народ от историята му. Днес ние трябва да знаем, че само обединени можем да работим за просперитета на отечеството!“.

Поклон пред старозагорци, отдали живота си за независима България

Сред дошлите да сведат глави пред решимостта на някогашните български държавници бяха зам.-председателят на парламента Емил Христов, народният представител Радостин Танев, областният управител Гергана Микова и нейните заместници, зам.-кметове на Стара Загора, представители на различни политически формации, ветерани от Втората световна война, кандидати за кмет и общински съветници.

Веднага след честването започна празничен концерт на Духов оркестър при Община Стара Загора. За старозагорци празничен фолклорен концерт имаше и в парк „Пети октомври“.

(СН)