Третокласник наръга с нож сестричката си в спор за пакет спагети

753
Патрулка на МВР беше паркирана пред дома на семейство Шиневи на улица "Илинден" 18 в Казанлък ден след едва не завършилия трагично инцидент между непълнолетните Михаил и Анка

Ненавършило 13 години момиче от Казанлък е оперирано по спешност в Университетската болница на Стара Загора, след като към 18:00 часа в неделя е било наръгано с кухненски нож в корема от братчето си при спор кой да си направи спагети за вечеря.

Инцидентът е станал в апартамент на казанлъшката улица „Илинден“ 18, където на първия етаж живеела от години бабата на пострадалата Анка (Айше) и по-малкият Михаил (Мехмедали), който на 8 април навърши 10 години.

При все още неизяснени обстоятелства малчуганът наръгал с кухненския нож сестричката си, острието е проникнало до пикочния мехур и направило близо 7-сантиметров срез. В съседната стая в този момент се намирала 17-годишната им сестра, която гледала малкото си бебе. Майката Красимира, чийто постоянен адрес е на улица „Бор“, била в кварталния магазин. Пръв на местопроизшествието се оказал 16-годишният брат, който позвънил на телефон 112 и повикал линейка.

„Направена е животоспасяваща операция, раната е зашита, детето е в стабилно състояние и вероятно до седмица ще бъде изписано“, коментираха от УМБАЛ „Киркович“.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Иззет е ножът, който е с 14-сантиметрово острие.

Разпитани са близките. Поради непълнолетието на Михаил срещу него няма да бъде повдигано обвинение, няма данни за умисъл“, уточни районният прокурор на Казанлък Татяна Димитрова.

По данни на социалните служби и двете деца са посещавали редовно училище. Михаил е третокласник в ОУ „Чудомир“, а каката Ана е петокласничка в ОУ „Антон Страшимиров“.

До сега с тях не е имало някакви особени проблеми, редовно посещавали занятия и рядко отсъствали безпричинно, твърдят директорите на учебните заведения Донка Севданска и Валери Попов. Те не знаят дали бащата Зайо Шинев, чийто адрес е на казанлъшката улица „Н. Балкански“ 37, и майката Красимира имат сключен граждански брак.

Христо ХРИСТОВ